De herontwikkeling van het Neerlandia-Prozee terrein in Utrecht is in 2012 voortvarend gestart met sanering van de grond en de nieuwbouw van woningen. Na de oplevering van de woningen in 2014 werd het stil. De gevels van de oude draadfabriek bleven functieloos staan. De schoorsteen staat er gebroken bij in korte stukken. Maar de ontwikkelaar verwacht nog dit jaar te starten.

Utrecht Verlengde Hoogravenseweg - eenzame gevels wachten op herbestemming

De verkoop van maisonnette binnen de oude fabrieksgevels liep niet als verwacht. Maisonnettes hebben meer verdiepingen. Ze zijn in een nieuw plan gewijzigd. Met het nieuw plan van parkeren, horeca aan het kanaal en de appartementen verwacht de ontwikkelaar deze zomer een bouwaanvraag te kunnen doen. Voor de appartementen is namelijk wel belangstelling: ze zijn verkocht aan een partij die ze gaat verhuren. Er blijven enkele voor de verkoop en een aantal is bestemd voor studentenhuisvesting: studenten die door hun autisme in een begeleid wonen project komen.

Ondertussen zijn de gevels nog aan beide zijden te bewonderen en wacht de schoorsteen op herplaatsing. Voor wie meer wil weten over de oude fabriek, bezoek het stukje via de link op deze site.

Tagged on: