De Stichting industrieel erfgoed in de stad Amersfoort (Siesta) bestond tien jaar. In oktober 2013 is dit heuglijk feit gevierd met een feestelijke bijeenkomst in de Erdal-Prodent fabriek.

Joke Sickmann neemt afscheid van Siesta en krijgt de St. Joris penning van burgemeester Bolsius

Voorzitter van het eerste uur, Joke Sickmann, nam afscheid van haar functie als voorzitter. Het was een mooie gelegenheid voor burgemeester Lucas Bolsius om haar de St. Jorispenning van Amersfoort uit te reiken. Zij heeft zich op een uitzonderlijke manier verdienstelijk gemaakt voor de gemeente Amersfoort en haar inwoners. De voor haar karakteristieke wijze van verdienstelijkheid werd in mooie woorden weergegeven.

Al in 2003 begon Joke Sickmann met steun van USINE met acties voor behoud van het industrieel erfgoed in Amersfoort. Daar was alle aanleiding voor. De wagenwerkplaatsen van de NS stonden te verloederen op het spooremplacement. Met het behoud van deze gebouwen heeft Siesta haar sporen ruim verdient. Het was voor ons alle reden om Siesta op 11 oktober 2013 van harte te feliciteren met dit jubileum.

Tagged on: