USINE in actie: in april 2015 zijn we begonnen met het plan tot herstel van een schoorsteen. Een belangrijke bijdrage van de gemeente Utrecht zou pas in 2017 beschikbaar zou komen. Dat gaat er in deze periode om spannen.

steun de crowdfund herstel schoorsteen Werkspoor

De schoorsteen stond bij het ontspanningsgebouw van Werkspoor (Vlampijpstraat Utrecht) en is in december 2011 door bouwvalligheid afgevoerd. Het pand is in 2013 gemeentelijk monument geworden. Architect Duintjer heeft het ontworpen en in 1939 is het pand gerealiseerd. Het pand behoort inmiddels tot ons cultureel erfgoed als gemeentelijk monument. Voor het herstel van de schoorsteen is een bedrag van € 39.000 nodig. USINE heeft in 2015 met 40 gulle gevers al € 6.060 verzameld.

In november 2017 is ons overleg met de gemeente Utrecht opnieuw gestart. De gemeente heeft in 2015 een groot bedrag gereserveerd voor herstel van de schoorsteen in het kader van de vitalisering van het Werkspoorkwartier. Een werkplan om de schoorsteen te herstellen is samengesteld. In de planning hopen we op een start in mei 2018, de maand van de schoorstenen in het industriële Europese Jaar van de Cultuur. Zo zou een feestelijke oplevering na de zomervakantie kunnen plaatsvinden. Inmiddels hebben we ook een beroep gedaan op subsidie gevende fondsen.

Ook sponsor worden? Elke donatie is welkom. Zie voor het bankrekeningnummer van USINE onder Contact.

 

Tagged on: