Architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen heeft in 2011 de prijsvraag voor de herbestemming van Watertoren De Helling gewonnen. Dit bureau mag het markante monument aan de Vaartsche Rijn naar eigen ontwerp verbouwen en herbestemmen. De Watertoren wordt kantoor en bovenin komt een restaurant.
De toren was indertijd de derde watertoren in de stad van de UWM en is 37 meter hoog. Het ontwerp was van directeur ir. P.E. Rijk en de toren is in 1906 gerealiseerd. Ook deze toren kreeg te maken met een voor watertorens kenmerkend probleem. Het vochtige milieu tussen de buitengevel en het watervat tast op den duur de kwaliteit van het metselwerk aan. In 1977 werd vanwege dat probleem de toren aan de buitenzijde omhuld met een wit/blauwe aluminium beplating. Dat loste wel een tijdelijk probleem op van vallend metselwerk, maar hielp niet voor een duurzaam behoud van het bouwwerk.
Al voor de verkoop is een uitgebreide gevelrestauratie uitgevoerd, in 1998 kwam de toren weer blakend van gezondheid tevoorschijn. De nu geplande nieuwe bestemming laat de buitenkant van de toren ongemoeid, met uitzondering van het dak. De nieuwe ontwikkeling van de toren richt zich op het interieur van de toren. Het plan behelst naast het restaurant een interieurontwerpbureau met expositieruimte, diverse atelierruimtes, een ZZP-center en een vergaderruimte. Bovendien zal de toren tot op het dak publiek toegankelijk worden.
Om dit complexe programma te realiseren wordt een trappenhuis met lift in de toren toegevoegd. Watertoren De Helling, staande op het straatje met de naam Heuveloord, en in de volksnaam veelal Rotsoord genoemd, wordt straks als industrieel monument permanent opengesteld.
(nabericht: met de ombouw is in november 2014 begonnen, het duurde lang door vergunningperikelen en een nieuwe investeerder gevonden was)