Er is in 2011 een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van het terrein van Prozee in Utrecht. Sinds 1973 was het terrein in gebruik bij eigenaar lompen- en metalenhandel familie Prozee. De Gemeente Utrecht heeft inmiddels het nieuwe bestemmingsplan goedgekeurd en de verkoop van te bouwen woningen is begonnen.
In 1914 verrijst in de weilanden van Hoograven de N.V. Chemische Fabriek v/h Dr. F.C. Stoop. In 1932 komt de fabriek in liquidatie en wordt overgenomen door Neerlandia. Deze draadindustrie staat ook bekend als spijkerfabriek, zo wordt het terrein aan de Verlengde Hoogravenseweg en het Merwedekanaal Neerlandia in de volksmond genoemd.
Op het gebouw staat nog de naam N.V. Draadindustrie Neerlandia. Na beëindiging van de fabriek in 1973 is het terrein overgenomen door lompen- en metaalhandel Prozee. De voormalige draadnagelfabriek staat er sinds 2002 in slechte toestand bij, al enkele jaren daarvoor werd het gesloten vanwege ontbrekende brandpreventie.
Het plan voor herontwikkeling van het Prozeeterrein omvat 130 woningen, 150 m2 horeca en andere commerciële voorzieningen. Delen van de fabriek worden gespaard, het zijn een voor- en zijgevel van het oudste fabrieksgebouw uit 1914. ZEEP architecten uit Amersfoort heeft het ontwerp van de nieuwbouw gemaakt.