In 2016 organiseerde USINE een wandeling in Woerden met als thema het industrieel erfgoed. De start was in het bijzondere stationsgebouw te Woerden met een lezing in één van de wachtkamers.

vm Orgelfabriek firma Mart. Vermeulen Achterstraat

Jan van Es leidde ons door het industrieel verleden van Woerden. Een ontwikkeling die van steen- en dakpanbakkerijen verliep naar kaashandel, nutsvoorzieningen en werk voor defensie. Tijdens de wandeling die volgde was er speciale aandacht voor het voormalige defensieterrein in Woerden, met een bezoek aan de behouden gebleven gebouwen van de centrale Wasserij.

De eerste fase van de herontwikkeling van het Defensie-eiland was opgeleverd. In de 2e fase waren we zeer benieuwd naar de te herontwikkelen gebouwen van het vm onderdeel Centrale Magazijnen van Militaire Kleding en Uitrusting van ons leger. Het terrein werd voor deze gelegenheid eenmalig opengesteld met medewerking van projectontwikkelaar VORM.

Maar voordat de groep van meer dan 30 belangstellenden daar aankwam, hadden we al het nodige erfgoed gezien. Op deze pagina staat een kleine foto-impressie. Onder leiding van Jan van Es werd het een inspirerende dag.

watertoren en machinegebouw

Korenmolen De Windhorst

Defensie-eiland 2e fase

Wasserij met schoorsteen Defensie-eiland

Centrale Magazijnen van Militaire Kleding en Uitrusting vm Defensie-eiland

Tagged on: