Aan de Koningsweg in Utrecht heeft tot 2009 wasserij Aurora gefunctioneerd. In 2010 heeft de SSH de panden aangekocht voor herbestemming. De plannen zijn nu klaar. De wasserij is in 1903 gebouwd naar de werkwijze van toenmalige wasserijen. De droogruimte van de was is gerealiseerd in een apart gebouw van enkele verdiepingen. Het complex is in gave staat gebleven en blijft grotendeels behouden.

Utrecht Koningsweg Aurora nieuws 2012In 2010 heeft de Stichting Studentenhuisvesting (SSH) de panden Koningsweg 104, 106 en 108 aangekocht. Bijna twee jaar later zijn de plannen van de nieuwe eigenaar ontvouwd. SSH gaat in en bij de voormalige wasserij Aurora aan de Koningsweg 62 studentenwoningen en 6 starterswoningen bouwen. Een deel van de studentenwoningen komt in het oude monumentale deel van Aurora, dat op tijd een gemeentelijk monument is geworden. Dit deel wordt gerenoveerd. Het niet-monumentale deel wordt gesloopt en vervangen door een vergelijkbaar ‘bouwvolume’ waarin ook studentenwoningen komen.

De vorige eigenaar heeft helaas de karakteristieke lichtreclame meegenomen, die al sinds de jaren 1950-1960 op het pand zat. Het zou mooi zijn als de renovatie afgerond kan worden met het terugbrengen van deze link naar de oorspronkelijke functie van de panden.

Tagged on: