Pastoe verhuist van Utrecht naar Houten. Het fabriekspand op Rotsoord krijgt een nieuwe toekomst voor de HKU. De meubelmaker veranderde van een fabriek tot een ontwerper en samensteller van meubelen. Bij die verandering werd het fabriekspand een te ruime jas. Na jarenlange verhuur van een groot deel van het pand verhuist Pastoe.

Utrecht Vaartsche Rijn met Pastoe en watertoren De Helling

Utrecht Vaartsche Rijn met Pastoe en watertoren De Helling

De Utrechtse meubelfabrikant Pastoe verhuist in februari/maart naar Houten. In 2013 vierde Pastoe zijn 100-jarig bestaan in Utrecht. Het totale personeel, bijna vijftig man, verhuist mee.

Het monumentale pand op Rotsoord krijgt een nieuwe toekomst onder de vlag Dutch Design Center. Ook de Hogeschool voor de Kunsten gaat met diverse atelierruimtes in het pand (september 2016). Het pand heeft overigens een rijke geschiedenis. Faience- en tegelfabriek ‘Holland’ is op de locatie van Pastoe in 1893 opgericht door Jan Willem Mijnlieff. Pastoe eigenaar Loeb kocht in 1918 uit de faillissementsboedel van ‘Holland’ de fabriekslocatie en de opstallen. Meer daarover staat onder de link Pastoe.

Interieurfoto’s uit juli 2016, voor de intrek van de HKU:

pastoe-hku-utrecht-interieur-juli-2016-1 pastoe-hku-utrecht-interieur-juli-2016-2 pastoe-hku-utrecht-interieur-juli-2016-3 pastoe-hku-utrecht-interieur-juli-2016-4 pastoe-hku-utrecht-interieur-juli-2016-5 pastoe-hku-utrecht-interieur-juli-2016-6 pastoe-hku-utrecht-interieur-juli-2016-7